Kilibarda oštro odgovorila na optužbe

Objavljeno: 01.11.2006, 16:00h

Ministarka kulture i medija Vesna Kilibarda kritikovala je danas Narodni muzej Crne Gore zbog nepoštovanja Zakona o muzejskoj djelatnosti. Prema njenim riječima, Narodni muzej nikada nije izvršio stručni nadzor nad radom muzeja u Crnoj Gori i ne vodi posebni dosije nestalih i uništenih predmeta. Kilibarda je rekla da su uočeni brojni nedostaci i nepravilnosti u dokumentacionoj obradi muzejskog materijala. Ona je dodala da protivnici osnivanja javne ustanove Centar Njegoš obavljaju najodgovornije poslove u Narodnom muzeju u kome su zapostavljeni djelo i život Petra II Petrovića Njegoša. "Ispraznom medijskom halabukom, kao dimnom zavjesom, pokusava se prikriti osnovni motiv protivljenja odluci Vlade da formira jednu novu, nedostajuću kulturnu ustanovu u Crnoj Gori", kazala je Kilibarda na konferenciji za novinare i dodala da će nakon formiranja nove ustanove Centar Njegoš , "Narodni muzej morati da preispita i obrazloži resornom ministarstvu svoju glomaznu strukturu, zgodnu za prikrivanje neodgovornosti i nerada, kao i neosnovano privilegovanih pozicija dijela zaposlenih". Za loše stanje u oblasti zaštite nepokretnih spomenika kulture Kilibarda je prozvala i Republički zavod na Cetinju i Regionalni zavod u Kotoru.

Ministarka kulture i medija Vesna Kilibarda kritikovala je danas Narodni muzej Crne Gore zbog nepoštovanja Zakona o muzejskoj djelatnosti. Prema njenim riječima, Narodni muzej nikada nije izvršio stručni nadzor nad radom muzeja u Crnoj Gori i ne vodi posebni dosije nestalih i uništenih predmeta.

Kilibarda je rekla da su uočeni brojni nedostaci i nepravilnosti u dokumentacionoj obradi muzejskog materijala. Ona je dodala da protivnici osnivanja javne ustanove Centar Njegoš obavljaju najodgovornije poslove u Narodnom muzeju u kome su zapostavljeni djelo i život Petra II Petrovića Njegoša.

"Ispraznom medijskom halabukom, kao dimnom zavjesom, pokusava se prikriti osnovni motiv protivljenja odluci Vlade da formira jednu novu, nedostajuću kulturnu ustanovu u Crnoj Gori", kazala je Kilibarda na konferenciji za novinare i dodala da će nakon formiranja nove ustanove Centar Njegoš , "Narodni muzej morati da preispita i obrazloži resornom ministarstvu svoju glomaznu strukturu, zgodnu za prikrivanje neodgovornosti i nerada, kao i neosnovano privilegovanih pozicija dijela zaposlenih".

Za loše stanje u oblasti zaštite nepokretnih spomenika kulture Kilibarda je prozvala i Republički zavod na Cetinju i Regionalni zavod u Kotoru.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register