U Italiji otkrivena mreža ilegalne trgovine drogom

Objavljeno: 31.10.2006, 14:00h

Italijanska policija razotkrila je mrežu prodavaca heroina i kokaina i nakon godinu i po dana istrage uhapsila 27 lica, saopštila je policija. Tokom policijske akcije zaplijenjeno je oko 23 kilograma kokaina i 11 kilograma heroina, kao i oko 100.000 eura, oružje i municija. Među uhapšenima, osim Italijana, ima dvadesetak Albanaca, jedan Grk i Poljak, precizirao je za AFP portparol finansijske policije. Kokain je porijeklom iz Južne Amerike, a u Italiju je došao preko Švajcarske, javlja agencija Ansa. Heroin, uvezen iz Turske, bio je prerađen na Kosovu, a u Italiju je dospio preko Albanije skriven u vozilima koja su prevezena brodovima, dodaje agencija. Mreža trgovaca drogom bila je rasprostranjena u gradu Komo, na sjeveru Italije, te Milanu, Torinu i Rimu, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Italijanska policija razotkrila je mrežu prodavaca heroina i kokaina i nakon godinu i po dana istrage uhapsila 27 lica, saopštila je policija.

Tokom policijske akcije zaplijenjeno je oko 23 kilograma kokaina i 11 kilograma heroina, kao i oko 100.000 eura, oružje i municija.

Među uhapšenima, osim Italijana, ima dvadesetak Albanaca, jedan Grk i Poljak, precizirao je za AFP portparol finansijske policije.

Kokain je porijeklom iz Južne Amerike, a u Italiju je došao preko Švajcarske, javlja agencija Ansa. Heroin, uvezen iz Turske, bio je prerađen na Kosovu, a u Italiju je dospio preko Albanije skriven u vozilima koja su prevezena brodovima, dodaje agencija.

Mreža trgovaca drogom bila je rasprostranjena u gradu Komo, na sjeveru Italije, te Milanu, Torinu i Rimu, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register