Policija potvrdila eksploziju u Baru

Objavljeno: 31.10.2006, 15:52h

Crnogorska Uprava policije potvrdila je da se jutros u Baru dogodila eksplozija na teretnom motornom vozilu i da su dvije osobe teško porvijeđene. Barska policija saopštila je da je oko 8:30 sati u blizini sidrišta Mornarice Crne Gore došlo da eksplozije na teretnom motornom vozilu, registarskih oznaka PG 199-59, vlasništvo preduzeća Exing iz Podgorice. Zbog teških povreda zadobijenih u eksploziji, u Klinički centar Crne Gore transportovani su Vladimir Vujičić iz Nikšića, direktor tog preduzeća i Suad Bajrović iz Bara, radnik preduzeća Trojan iz Bara. U saopštenju se navodi da se u momentu eksplozije Vujičić nalazio u vozilu dok je Bajrović bio u neposrednoj blizini. Vozilom, kojim je prethodno upravljao Vujičić, vršen je transport 300 kilograma eksploziva Amonex i 250 metara detonirajućeg štapina, za koje je Vujičić posjedovao odobrenja za nabavku i transport od magacina Luke Bar do Sanitarne deponije na Vrelima ribiničkim u Podgorici. Uviđajem na licu mjesta, u vozilu su pronađene električne detonatorske kapisle, za koje Vujičić nije posjedovao odobrenje za transport, a utvrđeno je da prilikom transporta nije imao suvozača, što je u ovakvim situacijama bila obaveza.

Crnogorska Uprava policije potvrdila je da se jutros u Baru dogodila eksplozija na teretnom motornom vozilu i da su dvije osobe teško porvijeđene.

Barska policija saopštila je da je oko 8:30 sati u blizini sidrišta Mornarice Crne Gore došlo da eksplozije na teretnom motornom vozilu, registarskih oznaka PG 199-59, vlasništvo preduzeća Exing iz Podgorice.

Zbog teških povreda zadobijenih u eksploziji, u Klinički centar Crne Gore transportovani su Vladimir Vujičić iz Nikšića, direktor tog preduzeća i Suad Bajrović iz Bara, radnik preduzeća Trojan iz Bara.

U saopštenju se navodi da se u momentu eksplozije Vujičić nalazio u vozilu dok je Bajrović bio u neposrednoj blizini.

Vozilom, kojim je prethodno upravljao Vujičić, vršen je transport 300 kilograma eksploziva Amonex i 250 metara detonirajućeg štapina, za koje je Vujičić posjedovao odobrenja za nabavku i transport od magacina Luke Bar do Sanitarne deponije na Vrelima ribiničkim u Podgorici.

Uviđajem na licu mjesta, u vozilu su pronađene električne detonatorske kapisle, za koje Vujičić nije posjedovao odobrenje za transport, a utvrđeno je da prilikom transporta nije imao suvozača, što je u ovakvim situacijama bila obaveza.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register