Obilježeno 100 godina parlamentarizma u Crnoj Gori

Objavljeno: 31.10.2006, 14:20h

Danas je u Skupstini Crne Gore održana svečana sjednic povodom obilježavanja stogodišnjice parlamentarizma u Crnoj Gori. Sjednici nijesu prisustvovali poslanici Narodne stranke i Demokratske srpske stranke, dok su predstavnici Srpske liste i dio poslanika Socijalističke narodne partije ušli u skupštinsku salu tek nakon intoniranja crnogorske himne. Prvi parlament u Crnoj Gori konstituiran je 31. oktobra 1906. godine, nekoliko dana pošto su održani prvi izbori. Nakon svečane sjednice, u holu parlamenta otvorena je izložba dokumenata Crnogorski parlamentarizam od 1906. do 1914. Izložbu je otvorio jedan od bivčih predsjednika parlamenta Radivoje Brajović. Izložba će za javnost biti otvorena 30 dana. 

Danas je u Skupstini Crne Gore održana svečana sjednic povodom obilježavanja stogodišnjice parlamentarizma u Crnoj Gori.

Sjednici nijesu prisustvovali poslanici Narodne stranke i Demokratske srpske stranke, dok su predstavnici Srpske liste i dio poslanika Socijalističke narodne partije ušli u skupštinsku salu tek nakon intoniranja crnogorske himne.

Prvi parlament u Crnoj Gori konstituiran je 31. oktobra 1906. godine, nekoliko dana pošto su održani prvi izbori.

Nakon svečane sjednice, u holu parlamenta otvorena je izložba dokumenata Crnogorski parlamentarizam od 1906. do 1914. Izložbu je otvorio jedan od bivčih predsjednika parlamenta Radivoje Brajović.

Izložba će za javnost biti otvorena 30 dana. 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register