Džonson: Rješenje za Kosovo će biti nametnuto

Objavljeno: 30.09.2006, 14:31h

Međunarodna zajednica čini grešku zahtijevajući da rješenje statusa Kosova dođe kao rezultat dogovora Beograda i Prištine zato što je to nemoguće. Pozicije su sasvim suprotne, kazao je istraživač Huver instituta na američkom Stenford Univerzitetu Ros Džonson u intervjuu za beogradski list Danas. "Kosovski Albanci insistiraju na nezavisnosti, a Srbi na nečemu što je manje od nezavisnosti, onda je teško naći kompromisno rješenje. Na kraju, vjerujem da će rješenje biti nametnuto. To ne znači da će to biti potpuno nezavisna država, ali ona neće biti dio Srbije. Međunarodna zajednica će morati da preuzme neke obaveze koje se odnose na zaštitu srpskih spomenika, na onemogućavanje nasilja protiv Srba", kazao je Džonson. PCNEN je prenio čitav intervju u rubrici Drugi pišu.

Međunarodna zajednica čini grešku zahtijevajući da rješenje statusa Kosova dođe kao rezultat dogovora Beograda i Prištine zato što je to nemoguće. Pozicije su sasvim suprotne, kazao je istraživač Huver instituta na američkom Stenford Univerzitetu Ros Džonson u intervjuu za beogradski list Danas.

"Kosovski Albanci insistiraju na nezavisnosti, a Srbi na nečemu što je manje od nezavisnosti, onda je teško naći kompromisno rješenje. Na kraju, vjerujem da će rješenje biti nametnuto. To ne znači da će to biti potpuno nezavisna država, ali ona neće biti dio Srbije. Međunarodna zajednica će morati da preuzme neke obaveze koje se odnose na zaštitu srpskih spomenika, na onemogućavanje nasilja protiv Srba", kazao je Džonson.

PCNEN je prenio čitav intervju u rubrici Drugi pišu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register