Američki gardisti obučavaće crnogorsku vojsku

Objavljeno: 30.09.2006, 13:33h

Komandant Nacionalne garde američke države Mejn general-major Džon Libi najavio je da će pripadnici te garde pripremati crnogorsku vojsku kad postane dio Partnerstva za mir. Libi je rekao da je garda države Mejn zainteresovana za saradnju sa crnogorskom vojskom ne samo u vojnim kontakatima, već i oblastima kao što je obuka za intervencije u slučaju prirodnih katastrofa. On je za Vijesti kazao da je "Crna Gora zainteresovana i za treninge za operacije potrage i spašavanja, u kojima su učestvovale jedinice avijacije garde, kao i za zaštitu obale i objekata na njoj". Crnogorski predsjednik Filip Vujanović nedavno je izrazio nadu da će Crna Gora biti primljena u Partnerstvo za mir na novembarskom samitu NATO-a u Rigi. Libi nije mogao da precizira kaka će američki instruktori obučavati crnogorsku vojsku, navodeći da detalji saradnje još nijesu definisani.

Komandant Nacionalne garde američke države Mejn general-major Džon Libi najavio je da će pripadnici te garde pripremati crnogorsku vojsku kad postane dio Partnerstva za mir.

Libi je rekao da je garda države Mejn zainteresovana za saradnju sa crnogorskom vojskom ne samo u vojnim kontakatima, već i oblastima kao što je obuka za intervencije u slučaju prirodnih katastrofa.

On je za Vijesti kazao da je "Crna Gora zainteresovana i za treninge za operacije potrage i spašavanja, u kojima su učestvovale jedinice avijacije garde, kao i za zaštitu obale i objekata na njoj".

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović nedavno je izrazio nadu da će Crna Gora biti primljena u Partnerstvo za mir na novembarskom samitu NATO-a u Rigi.

Libi nije mogao da precizira kaka će američki instruktori obučavati crnogorsku vojsku, navodeći da detalji saradnje još nijesu definisani.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register