Rizik da Mladić i Karadžić izbjegnu suđenje

Objavljeno: 29.09.2006, 13:08h

Glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla del Ponte upozorila je danas u Helsinkiju da postoji rizik da Ratko Mladić i Radovan Karadžić izbjegnu suđenje u Hagu, ukoliko UN ne produže mandat Tribunalu. Kako je objavljeno u Hagu, Del Ponte je, u govoru na seminaru o ljudskim pravima u glavnom gradu Finske, rekla da Srbija ne sarađuje dovoljno sa Tribunalom. Ona je sugerisala da Srbija pruža utočište Mladiću i Karadžiću, a da se produžavanju mandata Haškom tribunalu u Savjetu bezbjednosti UN protive Kina i Rusija. Prema ranijoj odluci SB, Tribunal bi prvostepena suđenja morao da završi do 2008. godine, ali je predsjednik suda Fausto Pokar već naznačio da će za taj posao biti neophodna cijela 2009. godina.

Glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla del Ponte upozorila je danas u Helsinkiju da postoji rizik da Ratko Mladić i Radovan Karadžić izbjegnu suđenje u Hagu, ukoliko UN ne produže mandat Tribunalu.

Kako je objavljeno u Hagu, Del Ponte je, u govoru na seminaru o ljudskim pravima u glavnom gradu Finske, rekla da Srbija ne sarađuje dovoljno sa Tribunalom. Ona je sugerisala da Srbija pruža utočište Mladiću i Karadžiću, a da se produžavanju mandata Haškom tribunalu u Savjetu bezbjednosti UN protive Kina i Rusija.

Prema ranijoj odluci SB, Tribunal bi prvostepena suđenja morao da završi do 2008. godine, ali je predsjednik suda Fausto Pokar već naznačio da će za taj posao biti neophodna cijela 2009. godina.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register