Ren: Nema Mladića, nema pregovora

Objavljeno: 29.09.2006, 15:00h

Srbija nije napravila pomak u hvatanju haškog bjegunca Ratka Maldića, pa nema osnova da Evropska unija razmatra odmrzavanje pregovora, izjavio je komesar za proširenje EU Oli Ren poslije susreta sa glavnom haškom tužiteljicom Karlom del Ponte. "Nema novih elemenata za koje znamo, i nema napretka sa srpske strane", rekao je Ren agenciji Rojters. Komesar za proširenje EU naveo je da će sačekati puni izvještaj Karle del Ponte, poslije njene posjete Beogradu sledeće nedjelje, ali i da "za sada nema potrebe za bilo kakvu novu procjenu od strane EU". EU je u maju suspendovala pregovore o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, pošto Beograd nije ispunio obavezu da uhvati i izruči Haškom sudu Ratka Mladića.

Srbija nije napravila pomak u hvatanju haškog bjegunca Ratka Maldića, pa nema osnova da Evropska unija razmatra odmrzavanje pregovora, izjavio je komesar za proširenje EU Oli Ren poslije susreta sa glavnom haškom tužiteljicom Karlom del Ponte.

"Nema novih elemenata za koje znamo, i nema napretka sa srpske strane", rekao je Ren agenciji Rojters.

Komesar za proširenje EU naveo je da će sačekati puni izvještaj Karle del Ponte, poslije njene posjete Beogradu sledeće nedjelje, ali i da "za sada nema potrebe za bilo kakvu novu procjenu od strane EU".

EU je u maju suspendovala pregovore o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, pošto Beograd nije ispunio obavezu da uhvati i izruči Haškom sudu Ratka Mladića.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register