Prvi sastanak Clearing House za Crnu Goru

Objavljeno: 29.09.2006, 20:41h

Na inicijativu i uz podršku Vlade Velike Britanije, danas je u Podgorici održan prvi sastanak Foruma Clearing House za Crnu Goru, na kojem su na nivou predstavnika ministarstava odbrane i vojnih atašea bile zastupljene Velika Britanija, SAD, Njemačka, Danska, Austrija i Norveška. Takođe, učestvovali su i predstavnici NATO, Evropske komande snaga SAD, i odgovarajućih institucija Crne Gore, zvanično je saopšteno. Forum je utemeljen kao mehanizam za podršku procesu reforme odbrane zemalja regiona u susret ostvarenju njihovi evroatlantskih ciljeva. Visoki međunarodni predstavnici pozitivno su ocijenili dosadašnja dostignuća crnogorske strane u koncipiranju integrisanog odbrambeno-bezbjednosnog sistema i transformaciji Vojske Crne Gore, i pružili punu podršku stremljenjima Crne Gore za pristupanje programu Partnerstvo za mir i punopravnog članstva u NATO.

Na inicijativu i uz podršku Vlade Velike Britanije, danas je u Podgorici održan prvi sastanak Foruma Clearing House za Crnu Goru, na kojem su na nivou predstavnika ministarstava odbrane i vojnih atašea bile zastupljene Velika Britanija, SAD, Njemačka, Danska, Austrija i Norveška. Takođe, učestvovali su i predstavnici NATO, Evropske komande snaga SAD, i odgovarajućih institucija Crne Gore, zvanično je saopšteno.

Forum je utemeljen kao mehanizam za podršku procesu reforme odbrane zemalja regiona u susret ostvarenju njihovi evroatlantskih ciljeva.

Visoki međunarodni predstavnici pozitivno su ocijenili dosadašnja dostignuća crnogorske strane u koncipiranju integrisanog odbrambeno-bezbjednosnog sistema i transformaciji Vojske Crne Gore, i pružili punu podršku stremljenjima Crne Gore za pristupanje programu Partnerstvo za mir i punopravnog članstva u NATO.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register