Dvodnevni štrajk italijanskih novinara

Objavljeno: 29.09.2006, 13:53h

Sindikat italijanskih novinara (FNSI) pozvao je na dvodnevni štrajk zbog neobnavljanja radnih ugovora s izdavačima, pa tako sjutra i nedjelju na kioscima neće biti štampe, a danas i sjutra neće biti emitovane radio i televizijske emisije, kao i agencijske i internet informacije. Više od godinu dana nije potpisan novi radni ugovor između izdavača i novinarskog sindikata. Novinari traže veću sigurnost na radnim mjestima, odnosno stalni radni odnos, dok izdavači drže mnoge novinare kao pripravnike ili s ugovorima na određeno vrijeme. Sindikat novinara najavio je i nove štrajkove ako ne počnu pregovori s izdavačima o novim radnim ugovorima. Sljedeći štrajk zakazan je za 5. oktobar.

Sindikat italijanskih novinara (FNSI) pozvao je na dvodnevni štrajk zbog neobnavljanja radnih ugovora s izdavačima, pa tako sjutra i nedjelju na kioscima neće biti štampe, a danas i sjutra neće biti emitovane radio i televizijske emisije, kao i agencijske i internet informacije.

Više od godinu dana nije potpisan novi radni ugovor između izdavača i novinarskog sindikata. Novinari traže veću sigurnost na radnim mjestima, odnosno stalni radni odnos, dok izdavači drže mnoge novinare kao pripravnike ili s ugovorima na određeno vrijeme.

Sindikat novinara najavio je i nove štrajkove ako ne počnu pregovori s izdavačima o novim radnim ugovorima. Sljedeći štrajk zakazan je za 5. oktobar.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register