U Londonu pet minuta rada za kilo hljeba

Objavljeno: 02.09.2006, 15:45h

Prema analiza švajcarske banke UBS (Union Bank of Switzerland), najskuplji gradovi za život su Oslo, London, Kopenhagen, Cirih i Tokio, dok je najjeftinije živjeti u Maleziji, Argentini ili Indiji, odnosno Kuala Lumpuru, Buenos Airesu, Bombaju ili Nju Delhiju. Od gradova srednje i istočne Europe, među skupljima je Beč, a među jeftinijima ukrajinski Kijev, litavski Viljnius, te glavni gradovi Bugarske, Rumunije i Slovačke, prenijeli su mediji. U Londonu za kilogram hljeba prosječan radnik radi samo pet minuta, u Dablinu sedam, a u Frankfurtu devet minuta. Hljeb je među skupljim namirnicama u Aziji (Tajland, Filipini) i Južnoj Americi (Kolumbija), gdje za kilogram hljeba prosječan radnik radi i više od jednog sata. Razlog tome nijesu samo niske plate, nego i činjenica da hljeb u Aziji nije osnovna namirnica, nego je to riža.

Prema analiza švajcarske banke UBS (Union Bank of Switzerland), najskuplji gradovi za život su Oslo, London, Kopenhagen, Cirih i Tokio, dok je najjeftinije živjeti u Maleziji, Argentini ili Indiji, odnosno Kuala Lumpuru, Buenos Airesu, Bombaju ili Nju Delhiju.

Od gradova srednje i istočne Europe, među skupljima je Beč, a među jeftinijima ukrajinski Kijev, litavski Viljnius, te glavni gradovi Bugarske, Rumunije i Slovačke, prenijeli su mediji.

U Londonu za kilogram hljeba prosječan radnik radi samo pet minuta, u Dablinu sedam, a u Frankfurtu devet minuta.

Hljeb je među skupljim namirnicama u Aziji (Tajland, Filipini) i Južnoj Americi (Kolumbija), gdje za kilogram hljeba prosječan radnik radi i više od jednog sata. Razlog tome nijesu samo niske plate, nego i činjenica da hljeb u Aziji nije osnovna namirnica, nego je to riža.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register