Gliste iz slavina svađaju Srbiju i Crnu Goru

Objavljeno: 01.09.2006, 13:36h

Srpsko-crnogorski odnosi dobili su ovih dana novu bizarnu dimenziju, nakon što su se u Podgorici i u mjestima oko glavnog crnogorskog grada kroz slavine u kućama i stanovima počeli pojavljivati tanki i pola metra dugi živi organizmi.

Srpsko-crnogorski odnosi dobili su ovih dana novu bizarnu dimenziju, nakon što su se u Podgorici i u mjestima oko glavnog crnogorskog grada kroz slavine u kućama i stanovima počeli pojavljivati tanki i pola metra dugi živi organizmi.

Piše: Glas Istre

Pojava se ubrzo proširila i po drugim crnogorskim krajevima, a ljude je zahvatila panika. Međutim, ubrzo su nadležne službe otkrile da ti organizmi, iako nikako ne izgledaju ugodno dok se razvlače umivaonicima i WC školjkama, nisu opasni.

Radi se o vrsti Gordonus violaceus, iz skupine Nematomorpha, poznatoj još kao ‘živa konjska griva’.

I kako se to nove crnogorske ‘domaće životinje’ odražavaju na srpsko-crnogorske odnose? Nakon prvotnog šoka u Crnoj Gori odmah je otvorena rasprava tko je kriv. Odgovorni za vodovod tvrdili su da je to rezultat nekontroliranog miješanja vode u vodovodu s vanjskim vodama, za što su izravno odgovorni ilegalni priključci na mrežu.

Maštovitiji pak upozoravaju: Crnogorci, čija je voda iz slavina bila nadaleko poznata po kvaliteti, odjednom su prestali piti vodu iz pipe i naglo se povećala prodaja vode u bocama. A ta flaširana voda u Crnu Goru uglavnom stiže iz – Srbije!

Prema autorima najcrnjih scenarija, nije samo riječ u novcu, nego o smišljenom planu potkopavanja aktualne crnogorske vlasti uoči izbora, jer problem s vodovodom i neobičnim organizmima, zbog ispusnih odvoda u more, ugrožava crnogorski turizam, a kao rezultat tog ‘cvjetanja mora’ već su se dogodila otkazivanja turističkih aranžmana.

Kako prenosi Glas Istre, u jednoj drugoj nedavnoj srpsko-crnogorskoj aferi opet se pojavila tvar vezana uz konje, nakon što su novosadski turisti na crnogorskom primorju kupili bombone neobičnog sastava na kojima su na deklaraciji s prijevodom između ostalih sastojaka otkrili i konjsku spermu!?

Sporni bomboni bili su njemačke proizvodnje, no beogradski uvoznik za Srbiju ogradio se kako njegova tvrtka nema nikakve veze sa spornom deklaracijom koja se pojavila u Crnoj Gori.

Ni distributer u Podgorici nije želio preuzeti odgovornost, jer mu, kako je uvjeravao, deklaracije stižu iz susjedne BiH.

Kod sarajevskog je pak distributera nakon temeljite provjere otkriveno da su se pogrešne deklaracije pojavile samo u Crnoj Gori. Iako se brzo shvatilo da konjska sperma nije otrovna, u Sarajevu su podnijeli kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja koji je na crnogorsko tržište poslao bombone s lažnom deklaracijom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register