Lajcak: Neophodno pronaci novo rjesenje za SiCG

Objavljeno: 31.03.2006, 21:17h

Specijalni izaslanik Evropske unije za referendum o nezavisnosti u Crnoj Gori Miroslav Lajcak ocijenio je danas da ce bez obzira na ishod referenduma, biti potrebno pronaci novo rjesenje za neefikasnu drzavnu zajednicu.

Lajcak je rekao da se EU vec priprema za period poslije crnogorskog referenduma i da ce u slucaju da referendum ne uspije, odmah poceti razgovori o preuredjenju SiCG

Specijalni izaslanik Evropske unije za referendum o nezavisnosti u Crnoj Gori Miroslav Lajcak ocijenio je u Ljubljani da ce bez obzira na ishod tog referenduma, zakazanog za 21. maj, biti potrebno pronaci novo rjesenje za neefikasnu drzavnu zajednicu.

Lajcak je istakao da se EU vec priprema za period poslije crnogorskog referenduma i da ce u slucaju da referendum ne uspije, odmah poceti razgovori o preuredjenju drzavne zajednice SiCG.

Slovacki diplomata je, na okruglom stolu pod naslovom “Novi pocetak ili frustrirajuci kraj: Buducnost drzavne zajednice Srbija i Crna Gora”, rekao da ce EU nastaviti da se aktivno angazuje u razgovorima o buducnosti drzavne zajednice, ako se s tim slazu obje strane, prenela je slovenacka agencija STA.

On je dodao da je predlog EU – po kojem je za uspjeh referenduma neophodno da se za nezavisnost izjasni najmanje 55 odsto izaslih biraca, bio najprihvatljiviji za crnogorsku vlast i opoziciju, kao i za Srbiju i medjunarodnu zajednicu.

Okrugli sto je organizovao Institut za strateske studije u Ljubljani u saradnji s ambasadom Slovacke u Sloveniji.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register