Zizic: Sjever Crne Gore mogao bi da se prikljuci Srbiji

Objavljeno: 26.01.2006, 15:18h

Predsjednik Pokreta za evropsku drzavnu zajednicu Zoran Zizic nije iskljucio mogucnost otcjepljenja dijela Crne Gore u slucaju da bude proglasena nezavisnost te republike. “U mnogim regionima sjeverne Crne Gore vec se diskutuje o referendumu koji bi se u tom slucaju odrzao i na kojem bi se odlucilo o prikljucivanju Srbiji”, rekao je Zizic

Predsjednik Pokreta za evropsku drzavnu zajednicu Zoran Zizic nije iskljucio mogucnost otcjepljenja dijela Crne Gore u slucaju da bude proglasena nezavisnost te republike. Na pitanje sta bi se dogodilo ako bi nezavisnost bila proglasena i ako za to ne bude saglasnosti vise od 50 odsto punoljetnih gradjana Crne Gore, Zizic je, u intervjuu njemackom “Junge veltu” rekao da ce opozicija to bojkotovati.

“U mnogim regionima sjeverne Crne Gore vec se diskutuje o referendumu koji bi se u tom slucaju odrzao i na kojem bi se odlucilo o prikljucivanju Srbiji”, rekao je Zizic.

On je rekao da je Crna Gora pod rezimom Mila Djukanovica postala “Apsurdistan”, najnedemokratskija zemlja u Evropi”. “DJukanovic je covjek mafije, protiv njega italijansko pravosudje vodi istragu zbog sverca cigareta u velikom stilu. Kad je proslog ljeta formiran njegov Pokret za nezavisnu Crnu Goru, vec na osnivackom skupu su dati prilozi od 1,2 miliona dolara. Ta suma nije dosla od gradjana, od kojih skoro polovina zivi ispod egzistencijalnog minimuma, to je novac od kriminalnih poslova”, kazao je Zizic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register