Vuk Draskovic se osjecao “bedno” zbog ruganja Kralju Nikoli

Objavljeno: 31.12.2005, 15:49h

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draskovic je kazao da se “osecao bedno kao Srbin i kao intelektualac kad je ovih dana Srbiju zapljusnuo jedan talas ruganja” crnogorskom Kralju Nikoli. “To je mizerno, to je jadno. Crna Gora i Srbija postale su medjunarodno priznate drzave istoga dana 13. jula 1878. na Berlinskom kongresu. Crna Gora je bila drzava taman onoliko u proslosti koliko je bila i Srbija. A, taj kralj Nikola u nekoj nasoj zajednickoj istoriji je dozivljavan jednako kao sto su dozivljavani i kralj Petar i kralj Aleksandar. Plasim se da ce eventualni razlaz biti uz mrznju, uz nasilje nad istorijom, uz mrznju u porodicama. Ne zaboravimo da nikad mrznja toliko snazno ne eksplodira nego kada ona bukne izmedju najrodjenijih”, kazao je Draskovic u intervjuu za praznicno izdanje lista “Danas”.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draskovic je kazao da se “osecao bedno kao Srbin i kao intelektualac kad je ovih dana Srbiju zapljusnuo jedan talas ruganja” crnogorskom Kralju Nikoli.

“To je mizerno, to je jadno. Crna Gora i Srbija postale su medjunarodno priznate drzave istoga dana 13. jula 1878. na Berlinskom kongresu. Crna Gora je bila drzava taman onoliko u proslosti koliko je bila i Srbija. A, taj kralj Nikola u nekoj nasoj zajednickoj istoriji je dozivljavan jednako kao sto su dozivljavani i kralj Petar i kralj Aleksandar. Plasim se da ce eventualni razlaz biti uz mrznju, uz nasilje nad istorijom, uz mrznju u porodicama. Ne zaboravimo da nikad mrznja toliko snazno ne eksplodira nego kada ona bukne izmedju najrodjenijih”, kazao je Draskovic u intervjuu za praznicno izdanje lista “Danas”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register