Lajon: Savez drzava rezervno rjesenje Brisela

Objavljeno: 30.11.2005, 19:43h

Sef Kancelarije Medjunarodne krizne grupe za SiCG Dzejms Lajon uvjeren je da predlog Crne Gore da sa Srbijom formira savez nezavisnish drzava, EU drzi kao “rezervni plan” za trajno rjesenje odnosa. Lajon je za podgoricki nedjeljnik “Monitor” rekao da Brisel “jos kalkuliste” sa tim predlogom Podgorice jer je Beograd u prvoj reakciji na crnogorsku ponudu otvoreno saopstio da je ne prihvata

Sef Kancelarije Medjunarodne krizne grupe za SiCG Dzejms Lajon uvjeren je da predlog Crne Gore da sa Srbijom formira savez nezavisnish drzava, EU drzi kao “rezervni plan” za trajno rjesenje odnosa. Lajon je za podgoricki nedjeljnik “Monitor” rekao da Brisel “jos kalkuliste” sa tim predlogom Podgorice jer je Beograd u prvoj reakciji na crnogorsku ponudu otvoreno saopstio da je ne prihvata.

Lajon je rekao da ta organizacija ima saznanja da je Evropska unija vrsila pritisak na clanove Venecijanske komisije koja treba da ocijeni usaglasenost crnogorskog Zakona o referendumu sa medjunarodnom praksom i njen izvjestaj se ocekuje sredinom decembra.

“Na osnovu nasih razgovora sa raznim clanovima Venecijanske komisije imamo saznanja da su neki od njih bili izlozeni velikim politickim pritiscima od Evropske unije”, rekao je Lajon.

“Neki su podlegli tim pritiscima, drugi nijesu. Zato nije u septembru postojala saglasnost unutar Venecijanske komisije”, kazao je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register