G17 plus prikuplja potpise za novu himnu SiCG

Objavljeno: 30.11.2005, 19:47h

Aktivisti G17 plus u okviru akcije “Navijaj za Srbiju” poceli su danas ispred Skupstine SiCG da prikupljaju potpise gradjana da himna drzavne zajednice bude “Boze pravde”. Funkcioner G17 plus Cedomir Antic rekao je da je akcija nacin da se podstakne stav gradjana Srbije da i Srbija ima svoje interese, ocjenjujuci da Crna Gora “dominira drzavnom zajednicom”. “Crnogorci moraju da naviknu malo i da oni popuste”, rekao je Antic

Aktivisti G17 plus u okviru akcije “Navijaj za Srbiju” poceli su danas ispred Skupstine SiCG da prikupljaju potpise gradjana da himna drzavne zajednice bude “Boze pravde”. Funkcioner G17 plus Cedomir Antic rekao je da je akcija nacin da se podstakne stav gradjana Srbije da i Srbija ima svoje interese, ocjenjujuci da Crna Gora “dominira drzavnom zajednicom”. “Crnogorci moraju da naviknu malo i da oni popuste”, rekao je Antic.

“Mi smo za nezavisnu Srbiju, prethodne dve godine nasa politika je bila politika realnosti i izborili smo se za to da od drzavne zajednice ostane samo jedan skupi parlament”, rekao je Antic.

On je pozvao poslanike iz Crne Gore u Skupstini SiCG da podrze akciju G17 plus “ako vec veruju da ce se raspasti drzavna zajednica”.

“U ovom trenutku jos uvek imamo simboliku koja predstavlja drzavnu zajednicu i ona predstavlja spremnost gradjana Srbije da prihvate svaki dikatat koji dolazi iz Podgorice i Pristine samo da bi se odrzala jedna forma”, rekao je Antic.

Poslanik crnogorske vladajuce kolacije u Skupstini SCG Novak Kilibarda rekao je da ne moze da vjeruje da ozbiljan politicar moze da predlozi da himna jedne drzave clanice, bude himna i druge drzave clanice.

Poslanik Demokratske stranke u Skupstini SiCG Dragoljub Micunovic rekao je da G17 plus da novu himmnu drzavne zajednice moze da predlozi i preko svojih poslanika i ocijenio da predlog himne “Boze pravde” poslanici vladjuce kolacije iz Crne Gore ne bi prihvatili.

Himna SiCG je “Hej, Sloveni” koja je bila himna i SFRJ i SRJ.

Skupstina SiCG je u avgustu prosle godine odbila da po hitnom postupku na dnevni red uvrsti Predlog zakona o himni kojim je bilo predvidjeno da himna SiCG bude kompilacije “Boze pravde” i “Oj svijetla majska zoro”, tako da o njemu nije ni raspravljano.

Beta

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register