Zizic: Apsurd je da ne mogu glasati crnogorski drzavljani koji zive u Srbiji

Objavljeno: 26.11.2005, 15:35h

Pokret za ocuvanje drzavne zajednice ponovo je danas zatrazeno pravo glasa za crnogorske drzavljane koji zive u Srbiji. Predsjednik Upravnog odbora tog pokreta Zoran Zizic je rekao, na danasnjoj konferenciji za stampu, da crnogorski drzavljani koji zive u inostranstvu nijesu izgubili biracko pravo, ali da su oni u Srbiji, kako je rekao, “brisani iz birackih spiskova”

Pokret za ocuvanje drzavne zajednice ponovo je danas zatrazeno pravo glasa za crnogorske drzavljane koji zive u Srbiji. Predsjednik Upravnog odbora tog pokreta Zoran Zizic je rekao, na danasnjoj konferenciji za stampu, da crnogorski drzavljani koji zive u inostranstvu nijesu izgubili biracko pravo, ali da su oni u Srbiji, kako je rekao, “brisani iz birackih spiskova”.

“I tako dobijamo jedan apsurd – da na referendumu ne mogu glasati drzavljani Crne Gore koji zive u istoj drzavi, dakle u istoj drzavi Srbije i Crne Gore, u kojoj se taj referendum odrzava, a mogu glasati drzavljani koji zive u inostranstvu”, kazao je Zizic, naglasavajuci kako se pokret na cijem je celu zalaze za to da pravo glasa na referendmu imaju svi drzavljani Crne Gore “na citavoj zemaljskoj kugli”.

Advokat iz Nisa Momo Kovacevic je rekao da bi, bez prava da glasaju na referendmu, crnogorski drzavljani koji zive u Srbiji bili “nista” i da ne bi imali “pravo na sopstveni zivot”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply