Iran najavio nastavak nuklearnog programa

Objavljeno: 31.07.2005, 21:27h

Predstavnik iranske vlade Hamida Reze Asefija najavio je da ce Teheran, poslije visemjesecne suspenzije, sjutra ponovo pokrenuti postrojenje u kojem se uranijum priprema za obogacivanje. Prema njegovim rijecim, to postrojenje ce biti pokrenuto ako do sjutra od Evropske unije ne dobije predlog o tome kao da se rijesi problem oko iranskog nuklearnog programa. Vlade Britanije, Francuske i Njemacke, koje pregovaraju sa Iranom, saopstile su da taj predlog Teheranu namjeravaju da posalju za nedjelju dana.

Predstavnik iranske vlade Hamida Reze Asefija najavio je da ce Teheran, poslije visemjesecne suspenzije, sjutra ponovo pokrenuti postrojenje u kojem se uranijum priprema za obogacivanje. Prema njegovim rijecim, to postrojenje ce biti pokrenuto ako do sjutra od Evropske unije ne dobije predlog o tome kao da se rijesi problem oko iranskog nuklearnog programa.

Vlade Britanije, Francuske i Njemacke, koje pregovaraju sa Iranom, saopstile su da taj predlog Teheranu namjeravaju da posalju za nedjelju dana.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register