Djukanovic: Zuri nam se

Objavljeno: 28.02.2005, 15:55h

“Zuri nam se u EU, zuri nam se u NATO. Imamo utisak da gubimo vrijeme kroz ovakav institucionalni aranzman i, zbog toga, zelimo nezavisnost i medjunarodno pravni subjektivitet”, porucio je domacoj javnosti, javnosti u Srbiji i EU crnogorski premijer Milo Djukanovic sa konferencije za novinare

“Zuri nam se u EU, zuri nam se u NATO. Imamo utisak da gubimo vrijeme kroz ovakav institucionalni aranzman i, zbog toga, zelimo nezavisnost i medjunarodno pravni subjektivitet”, porucio je domacoj javnosti, javnosti u Srbiji i EU crnogorski premijer Milo Djukanovic sa danasnje konferencije za novinare.
Djukanovic se nada da ce predlog zvanicne Podgorice o savezu nezavisnih drzava naici na razumijevanje u Srbiji, “koja je morala nauciti lekcije iz devedesetih”, te da nema potrebe da se poslije izgubljenog vremena, u Beogradu otvaraju “crnogorski merkatori”, sto simbolizuje povratak bivsih drzava i njihovih interesa na ove prostore.

I poslije referenduma, Crna Gora ce oprezno povlaciti poteze zbog visokog stepena osjetljivosti i istorijskih spona sa Srbijom, “kojoj se nudi aktivna participacija u kreiranju neminovnog epiloga”, kazao je crnogorski premijer.

“Nije lako obnavljati drzavu koja je jednom, neodgovorno i na prevaru ukinuta 1918.godine”, rekao je Djukanovic i dodao da Crna Gora nece povuci unilateralan ili avanturisticki potez koji vodi u sukob sa medjnarodnom zajednicom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register