Zasto glavna tuziteljica dolazi u Podgoricu?

Objavljeno: 31.01.2005, 15:49h

Portparol glavne haske tuziteljice Florans Artman potvrdila je za podgoricki Radio Anteni M da ce Karla del Ponte sjutra ili prekosjutra razgovarati sa najvisim crnogrskim zvanicnicima o unaprjedjenju saradnje sa Haskim tribunalom. “Gospodja Del Ponte nije dvije godine bila u Crnoj Gori. Tuzilastvo ocekuje aktivniju saradnju Crne Gore. Doci cemo, i da identifikujemo gdje saradnja treba da bude unaprijedjena, da se rijese negativne strane”, kazala ke Artman

Portparol glavnog haskog tuzioca Florans Artman potvrdila je za podgoricki Radio Anteni M da ce Karla del Ponte sjutra ili prekosjutra razgovarati sa najvisim crnogrskim zvanicnicima o unaprjedjenju saradnje sa Haskim tribunalom. “Izmedju prvog i drugog februara ce se susresti sa predsjednikom, premijerom, minstrom unutrasnjih poalova. Ocekujemo razgovor. Gospodja Del Ponte nije dvije godine bila u Crnoj Gori. Tuzilastvo ocekuje aktivniju saradnju Crne Gore. Doci cemo, i da identifikujemo gdje saradnja treba da bude unaprijedjena, da se rijese negativne strane”, kazala ke Artman.

Ona je kazala da ce glavna tuziteljica Haskog tribunala crnogorskim vlastima ukazati na potrebu aktivnijeg djelovanja u slucaju da se haski optuzenici kriju na teritoriji Crne Gore.

“O takvim cemo pitanjima razgovarati, naravno, da bi osigurali da vlasti u Crnoj Gori, reaguju samoinicijativno, u slucaju da se bilo kojibjegunac nalazi na njenoj tertoriji. Saradnja je obaveza svim drzavama, Crnoj Gori, a ne samo Srbiji”, kazala je Artman.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register