Broj mrtvih premasio cifru od 135 hiljada

Objavljeno: 31.12.2004, 15:11h

Broj ljudskih zrtava cunamija u juznoj i jugoistocnoj Aziji je premasio danas cifru od 135 hiljada, javile su novinske agencije. Do naglog porasta broja zrtava je doslo u Sri Lanki, gdje su pobunjenici na sjeveru zemlje, tamilski “Tigrovi”, danas saopstili da je na teritoriji pod njihovom kontrolom stradalo 14 hiljada ljudi. Nakon najnovijih podataka, bilans zrtava u Sri Lanki premasio je 41 hiljadu. Najvise stradalih je u Indoneziji – oko 82 hiljade nastradalih na ostrvu Sumatri koje se nalazi samo 160 kilometara od epicentra katastrofalnog zemljotresa, tako da je stradalo i od razornog potresa i od ogromnog plimnog talasa.

Broj ljudskih zrtava cunamija u juznoj i jugoistocnoj Aziji je premasio danas cifru od 135 hiljada, javile su novinske agencije. Do naglog porasta broja zrtava je doslo u Sri Lanki, gdje su pobunjenici na sjeveru zemlje, tamilski “Tigrovi”, danas saopstili da je na teritoriji pod njihovom kontrolom stradalo 14 hiljada ljudi.

Nakon najnovijih podataka, bilans zrtava u Sri Lanki premasio je 41 hiljadu. Najvise stradalih je u Indoneziji – oko 82 hiljade nastradalih na ostrvu Sumatri koje se nalazi samo 160 kilometara od epicentra katastrofalnog zemljotresa, tako da je stradalo i od razornog potresa i od ogromnog plimnog talasa.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register