Presjecen medjunarodni lanac trgovine drogom, uhapsen Vuksan Cemovic

by | dec 24, 2004 | Novosti | 0 comments

Policije Crne Gore, Srbije i Italije, u saradnji sa Interpolom, presjekle su medjunarodni lanac trgovine drogom i zaplijenile oko 200 kilograma kokaina vrijednog osam miliona eura, pisu danasnje “Vijesti”, pozivajuci se na izvor iz vrha crnogorskog MUP-a. Prema navodima lista, na kraju visemjesecne akcije “kontrolisane isporuke droge”, prateci krijumcare kokainskim putem koji je vodio od Venecuele do Balkana, crnogorska policija prekjuce je uhapsila Vuksana M. Cemovica (24), iz Berana. Prethodno je utvrdjeno da je njegova firma “Montplus company” bila zvanicni uvoznik robe u kojoj je otkrivena rekorodna posiljka droge.

Put je iz Venecuele vodio do Italije, a zatim preko barske luke i Crne Gore do Srbije i Novog Sada.

Istrazni sudija Viseg suda Radomir Ivanovic sinoc je ispitao Cemovica i do zakljucenja lista, oko 24:00 sata, saslusanje nije bilo zavrseno.

Izvor “Vijesti” iz vrha policije nije precizirao gdje je sve zaplijenjena posiljka od 200 kilograma kokaina, ali je potvrdio da je manji dio otkriven u Novom Sadu.

Uhapseni Cemovic je, u stvari, suvlasnik firme “Montplus company”, a njegov partner je Beranac Vuk Vulevic, koga policija trazi u istrazi za ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, pisu “Vijesti”, podsjecajuci da je, odmah nakon ubistva Jovanovica, policija privodila i Cemovica, kao i mnoge druge osobe bliske Vulevicu, ali ga je nakon saslusanja pustila.

0 Comments

Submit a Comment