Otac gardiste vjeruje u Izvjestaj nezavisne komisije

Objavljeno: 09.12.2004, 12:56h

Janko Jakovljevic, otac poginulog gardiste Dragana Jakovljevica, izjavio je danas da vjeruje nalazu drzavne komisije prema kojem nijedan od vojnika poginulih 5. oktobra u kasarni Topcider, nije izvrsio samoubistvo. Pravni zastupnik porodice Jakovljevic, advokat Vladan Batic saopstio je da je drzavna komisija prihvatila nalaz vjestaka kojim se iskljucuje mogucnost samoubistva

Janko Jakovljevic, otac poginulog gardiste Dragana Jakovljevica, izjavio je danas da vjeruje nalazu drzavne komisije prema kojem nijedan od vojnika poginulih 5. oktobra u kasarni Topcider, nije izvrsio samoubistvo. Pravni zastupnik porodice Jakovljevic, advokat Vladan Batic saopstio je da je drzavna komisija prihvatila nalaz vjestaka kojim se iskljucuje mogucnost samoubistva.

Batic je zatrazio da citav slucaj preuzme civilno provosudje, a da vojni organi prestanu da svakog dana “ponovo ubijaju” pokojnog vojnika Jakovljevica pokusajima da ga prikazu kao mentalno zaostalog ili sklonog osobama istog pola.

Advokat Batic, inace bivsi ministar pravde Srbije, saopstio je da je porodica Jakovljevic ne prihvata pomoc od 500.000 dinara od Savjeta ministara SiCG, navodeci da je porodica za to saznala iz novina i da joj se niko nije obratio.

Pravni zastupnik je najavio da ce, ako predmet ne bude ustupljen civilnom pravosudju podnijeti krivicni prijave Okruznom javnom tuzilastvu protiv NN lica za ubistvo gardista Jakovljevica i Milovanovica.

Najavio je, takodje, krivicne prijave protiv zvanicnika vojske i vojnog pravosudja – Vuka Tufegdzica, Djordja Trifunovica, Radomira Cosica i Branka Krge.

Batic je kazao da “pojedinci iz vojske i pravosudja” obilaze Belu Reku kod Sapca, odakle su Jakovljevici, lokalni Centar za socijalni rad, mjesnu kancelariju i prijatelje poginulog gardiste, kako bi ga diskvalifikovali da je imao mali koeficijent inteligencije, da je preko veze dosao u gardijsku brigadu ili da je mentalno labilan.

Vrhovni savjet odbrane razmotrice sjutra izvjestaj nezavisne komisije “u vezi sa vanrednim dogadjajem u kasarni na Topcideru”, kao i druga pitanja iz nadleznosti VSO, saopstio je Vojni kabinet VSO. Sjednica ce biti odrzana u Beogradu, sa pocetkom u 15 casova, a prisustvovace joj pored clanova VSO, ministar odbrane Prvoslav Davinic, zamjenik ministra odbrane Vukasin Maras i nacelnik Generalstaba Branko Krga.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register