Mladic u junu i julu boravio u RS

Objavljeno: 09.12.2004, 12:18h

Haski optuzenik Ratko Mladic, boravio je u junu i julu ove godine u istocnom dijelu Republike Srpske i nalazio se pod zastitom Vojske RS, rekao je banjaluckim “Nezavisnim novinama” izvor blizak medjunarodnoj zajednici. Mladic je premjesten na ovu lokaciju u vrijeme predsjednickih izbora u Srbiji i istanbulskoga samita NATO (27. i 28. juna) zbog pritiska medjunarodne zajednice i bojazni da bi mogao biti uhapsen i izrucen Tribunalu u Haagu, izjavio je izvor lista i dodao da se Mladic skrivao u ogromnom tajnom vojnom kompleksu “Crna Rijeka” u Han Pijesku, koje je tokom rata u BiH bilo sjediste Generalstaba Vojske RS. “Ovo vojno skloniste je dobro opremljeno i ukopano u brdo. Postojanje ovog sklonista je bila dobro cuvana tajna u Vojsci RS. Mnostvo tunela i pecina, koje se nalaze ispod ovog kompleksa, vode direktno u sumu, sto daje gotovo idealne uslove za bijeg. Ovo je prostor koji Mladic dobro poznaje”, objasnio je sugovornik lista.

Haski optuzenik Ratko Mladic, boravio je u junu i julu ove godine u istocnom dijelu Republike Srpske i nalazio se pod zastitom Vojske RS, rekao je banjaluckim “Nezavisnim novinama” izvor blizak medjunarodnoj zajednici.

Mladic je premjesten na ovu lokaciju u vrijeme predsjednickih izbora u Srbiji i istanbulskoga samita NATO (27. i 28. juna) zbog pritiska medjunarodne zajednice i bojazni da bi mogao biti uhapsen i izrucen Tribunalu u Haagu, izjavio je izvor lista i dodao da se Mladic skrivao u ogromnom tajnom vojnom kompleksu “Crna Rijeka” u Han Pijesku, koje je tokom rata u BiH bilo sjediste Generalstaba Vojske RS.

“Ovo vojno skloniste je dobro opremljeno i ukopano u brdo. Postojanje ovog sklonista je bila dobro cuvana tajna u Vojsci RS. Mnostvo tunela i pecina, koje se nalaze ispod ovog kompleksa, vode direktno u sumu, sto daje gotovo idealne uslove za bijeg. Ovo je prostor koji Mladic dobro poznaje”, objasnio je sugovornik lista.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register