Vlahovic ponovio optuzbe na racun MIP SiCG

Objavljeno: 08.12.2004, 15:12h

Crnogorski ministar spoljnih poslova Miodrag Vlahovic optuzio je danas Ministarstvo inostranih poslova SiCG da deluje bez konsultacija sa zvanicnom Podgoricom. “Sasvim je normalno da se razlikuju spoljno politicki prioriteti Srbije i Crne Gore, ali je problem sto MIP drzavne zajednice djeluje sa pozicija zajednicke diplomatije, a bez prethodnih konsultacija s Podgoricom, sto je u jasnom neskladu s Beogradskim sporazumom i Ustavnom poveljom”, kazao je Vlahovic Radiju Slobodna Evropa. On je rekao da sef diplomatije SiCG, ko god on bio, mora da zastupa samo usaglasene stavove i Srbije i Crne Gore. Vlahovic je istakao da je drzavnoj zajednici, “kako je postavljena i dok bude postojala, zajednicko samo ono sto je prethodno razmatrano i prihvaceno kao zajednicki stav”.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Miodrag Vlahovic optuzio je danas Ministarstvo inostranih poslova SiCG da deluje bez konsultacija sa zvanicnom Podgoricom. “Sasvim je normalno da se razlikuju spoljno politicki prioriteti Srbije i Crne Gore, ali je problem sto MIP drzavne zajednice djeluje sa pozicija zajednicke diplomatije, a bez prethodnih konsultacija s Podgoricom, sto je u jasnom neskladu s Beogradskim sporazumom i Ustavnom poveljom”, kazao je Vlahovic Radiju Slobodna Evropa.

On je rekao da sef diplomatije SiCG, ko god on bio, mora da zastupa samo usaglasene stavove i Srbije i Crne Gore. Vlahovic je istakao da je drzavnoj zajednici, “kako je postavljena i dok bude postojala, zajednicko samo ono sto je prethodno razmatrano i prihvaceno kao zajednicki stav”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register