Orlandic zatrazio od Djurovica da ga oslobodi cuvanja sluzbene tajne

by | nov 30, 2004 | Novosti | 0 comments

Pomocnik crnogorskog ministra za unutrasnje poslove Mico Orlandic odbacio je izvjestaj vladine komisije za ispitivanje postupanja policije u slucaju seks-trafiking, kao najobicniji politikantski pamflet koji nema veze sa cinjenicama i stvarnoscu i koji je zasnovan na “rekla-kazala”. Orlandic je izjavio za “Vijesti” da je zatrazio od ministra policije Dragana Djurovica da ga oslobodi obaveze cuvanja sluzbene tajne u aferi S.C. i ponovio da je policija na tom slucaju radila casno, odgovorno, profesionalno i zakonito.

“Smatram da je izvjestaj komisije zasnovan na prici “rekla-kazala” i do te mjere iskonstruisan, sa proizvoljnim i pausalnim ocjenama te netacnim konstatacijama, tako da se radi o najobicnijem politikantskom pamfletu koji nema veze sa cinjenicama i stvarnoscu”, kazao je Orlandic za “Vijesti”.

Orlandic je u izjavi za “Vijesti” naglasio “da su svi pripadnici policije i clanovi Tima za borbu protiv trgovine ljudima casno, odgovorno, profesionalno i u skladu sa zakonom radili na predmetu S.C.” “Najbolja potvrda profesionalnog i zakonitog rada policije, u konkretnom slucaju je odredjivanje i produzavanje pritvora od strane pravosudnih organa jednom broju ljudi koji su glavni akteri u ovom predmetu”,kazao je Orlandic.

Orlandic je na kraju izjave koju je dostavio “Vijestima” predlozio clanovima komisije “da se fotografisu sa izvjestajem i ostave ga u nasljedje svojim potomcima kao “moralnu” zaostavstinu za buducnost”.

0 Comments

Submit a Comment