Masari: Izvjestaj o trgovini ljudima razocarao

Objavljeno: 30.11.2004, 14:33h

Sef Misije OEBS u Srbiji i Crnoj Gori Mauricio Masari razocaran je Izvjestajem Komisije crnogorske Vlade u slucaju trgovine ljudima, jer on nije ukljucio analizu rada policije i sudstva. “Nalazi Komisije ne odgovaraju na pitanja pomenuta u izvjestaju OEBS i SE o opstem radu policije i sudstva”, navodi se u saopstenju OEBS-a koje je objavila agencija Beta. Masari je naveo i da se u Izvjestaju komisije pravi nekoliko uvredljivih aluzija na karakter Moldavke (S.C.). “Trgovina ljudima predstavlja ozbiljno krsenje ljudskih prava. Vlade su zato obavezne da tretiraju ove osobe kao zrtve, a ne kao kriminalce”, dodaje se u saopstenju.

Sef Misije OEBS u Srbiji i Crnoj Gori Mauricio Masari razocaran je Izvjestajem Komisije crnogorske Vlade u slucaju trgovine ljudima, jer on nije ukljucio analizu rada policije i sudstva. “Nalazi Komisije ne odgovaraju na pitanja pomenuta u izvjestaju OEBS i SE o opstem radu policije i sudstva”, navodi se u saopstenju OEBS-a koje je objavila agencija Beta.

Masari je naveo i da se u Izvjestaju komisije pravi nekoliko uvredljivih aluzija na karakter Moldavke (S.C.). “Trgovina ljudima predstavlja ozbiljno krsenje ljudskih prava. Vlade su zato obavezne da tretiraju ove osobe kao zrtve, a ne kao kriminalce”, dodaje se u saopstenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register