Okoncan prvi dio tendera za izgradnju HE “Buk Bijela”

Objavljeno: 29.10.2004, 10:31h

Dr Zdravko Milovanovic, pomocnik ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske, kazao je za “Vijesti” da je zavrsen tehnicki dio procedure tendera za izgradnju HE “Buk Bijele”, kao i da je zajednicka radna grupa za tehnicku ocjenu ponuda zakljucila da su postavljene kriterijume zadovoljili londonski EFT, sa sarajevskom “Hidrogradnjom”, i slovenacki “Vijadukt”. “Sada slijedi finansijski dio tendera, a paralelno sa njim radice i komisija za reviziju ekoloske studije o procjeni uticaja hidroelektrane na zivotnu sredinu”, kazao je Milovanovic. Prema njegovim rijecima, citav ovaj proces trajace sest mjeseci

Dr Zdravko Milovanovic, pomocnik ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske, kazao je za “Vijesti” da je zavrsen tehnicki dio procedure tendera za izgradnju HE “Buk Bijele”, kao i da je zajednicka radna grupa za tehnicku ocjenu ponuda zakljucila da su postavljene kriterijume zadovoljili londonski EFT, sa sarajevskom “Hidrogradnjom”, i slovenacki “Vijadukt”. “Sada slijedi finansijski dio tendera, a paralelno sa njim radice i komisija za reviziju ekoloske studije o procjeni uticaja hidroelektrane na zivotnu sredinu”, kazao je Milovanovic. Prema njegovim rijecima, citav ovaj proces trajace sest mjeseci.

“Vijesti” konstatuju da predstavnicima Crne Gore ne predstavlja smetnju da budu u raznim odborima i komisijama, iako su clanovi crnogorske vlade vise puta ponavljali da sporazum o gradnji “Buk Bijele” nije potpisan. Posljednja u nizu komisija je ona za izradu ekoloske studije, koja broji po 10 clanova iz obje drzave, a iz Crne Gore predlozeni su dr Mihailo Buric, dr Miodrag Gomilanovic, dr Aleksandar Corovic, mr Zlatko Bulic, Ana Misurovic, dr Vlado Maric, predstavnik Hidrometeoroloskog zavoda Darko Novakovic, Miodrag Radunovic iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva, Goranka Lazovic iz Ministarstvo turizma i Slobodan Mitrovic iz Republickog zavoda za zastitu spomenika kulture, pisu “Vijesti”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register