Kenet Bigli uspio nakratko da pobjegne otmicarima

Objavljeno: 09.10.2004, 14:22h

Britanskom inzenjeru Kenetu Bigliju (62), koga su pogubili pripadnici ekstremisticke iracke grupe “Tavhid i Dzihad”, na kratko je uspelo da pobjegne otmicarima, ali je uhvacen i pogubljen, javila je agencija Rojters. Pozivajuci se na dobro obavijestene pobunjenicke izvore u Iraku, Rojters je prenio da je Bigli u cetvrtak popodne, pola sata prije pogubljenja, pobjegao iz zatocenistva uz pomoc jednog od svojih otmicara. Bigli je ubrzo uhvacen u mjestu Latifija, 35 kilometara jugozapadno od Bagdada, gdje su mu odrubili glavu pripadnici grupe predvodjene Jordancem Abu Musabom al-Zarkavijem. O sudbini Biglijevog saucesnika u neuspjesnom bjekstvu za sada se nista ne zna. Britansko ministarstvo spoljnih poslova nije danas potvrdilo navode medija da je Bigli nakratko pobjegao prije pogubljenja.

Britanskom inzenjeru Kenetu Bigliju (62), koga su pogubili pripadnici ekstremisticke iracke grupe “Tavhid i Dzihad”, na kratko je uspelo da pobjegne otmicarima, ali je uhvacen i pogubljen, javila je agencija Rojters. Pozivajuci se na dobro obavijestene pobunjenicke izvore u Iraku, Rojters je prenio da je Bigli u cetvrtak popodne, pola sata prije pogubljenja, pobjegao iz zatocenistva uz pomoc jednog od svojih otmicara. Bigli je ubrzo uhvacen u mjestu Latifija, 35 kilometara jugozapadno od Bagdada, gdje su mu odrubili glavu pripadnici grupe predvodjene Jordancem Abu Musabom al-Zarkavijem. O sudbini Biglijevog saucesnika u neuspjesnom bjekstvu za sada se nista ne zna.

Britansko ministarstvo spoljnih poslova nije danas potvrdilo navode medija da je Bigli nakratko pobjegao prije pogubljenja.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply