SNS pozvala profesore na bojkot nastave

Objavljeno: 31.08.2004, 20:52h

Srpska narodna stranka pozvala je danas sve crnogorske profesore da, zbog preimenovanja predmeta Srpski jezik u Maternji jezik, sjutra ne pocinju skolsku godinu. Predsjednik Izvsnog odbora SNS-a Budimir Aleksic pozvao je i Sindikat prosvjete da podrzi strajk profesora, kojima se prijeti otkazima. “Pozivamo sve profesore, ne samo profesore srpskog jezika, vec i sve one koji predaju na srpskom jeziku, da bojkotuju nastavu sve dok se ne ispostuju osnovna nacionalna, ljudska i ustavna prava”, kazao je Aleksic. “Apel koji je uputio SNS prosvjetnim radnicima potvrdjuje moju predhodnu izjavu da je u citavoj stvari u pozadini politika. SNS pokzauje da je ona organizator pokusaja opstrukcije skolske godine”, rekao podgorickom Radiju Antena M ministar prosvjete i nauke Slobodan Backovic.

Srpska narodna stranka pozvala je danas sve crnogorske profesore da, zbog preimenovanja predmeta Srpski jezik u Maternji jezik, sjutra ne pocinju skolsku godinu. Predsjednik Izvsnog odbora SNS-a Budimir Aleksic pozvao je i Sindikat prosvjete da podrzi strajk profesora, kojima se prijeti otkazima. “Pozivamo sve profesore, ne samo profesore srpskog jezika, vec i sve one koji predaju na srpskom jeziku, da bojkotuju nastavu sve dok se ne ispostuju osnovna nacionalna, ljudska i ustavna prava”, kazao je Aleksic.

“Apel koji je uputio SNS prosvjetnim radnicima potvrdjuje moju predhodnu izjavu da je u citavoj stvari u pozadini politika. SNS pokzauje da je ona organizator pokusaja opstrukcije skolske godine”, rekao podgorickom Radiju Antena M ministar prosvjete i nauke Slobodan Backovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register