Milosevic poceo odbranu

Objavljeno: 31.08.2004, 11:11h

Bivsi predsjednik Srbije i SRJ Slobodan Milosevic, optuzen za genocid u BiH i zlocine protiv covjecnosti u Hrvatskoj i na Kosovu, poceo je danas odbranu pred Haskim tribunalom, sest mjeseci nakon sto je optuzba okoncala svoj dvogodisnji dokazni postupak. Za uvodnu rijec sudsko vijece Patrika Robinsona dalo je Milosevicu cetiri sata, javila je Beta. Poslije uvodne rijeci uslijedice rasprava o Milosevicevom zdravstvenom stanju i eventualnom nametanju branioca optuzenom, koji se od pocetka procesa brani sam. Miloseviceva odbrana trajace, po odluci suda, 150 radnih dana. Imajuci u vidu da sud, zbog narusenog zdravlja optuzenog, zasijeda tri dana sedmicno, to znaci da ce, bez nepredvidjenih okolnosti, dokazni postupak odbrane potrajati 50 nedjelja ili godinu dana.

Bivsi predsjednik Srbije i SRJ Slobodan Milosevic, optuzen za genocid u BiH i zlocine protiv covjecnosti u Hrvatskoj i na Kosovu, poceo je danas odbranu pred Haskim tribunalom, sest mjeseci nakon sto je optuzba okoncala svoj dvogodisnji dokazni postupak. Za uvodnu rijec sudsko vijece Patrika Robinsona dalo je Milosevicu cetiri sata, javila je Beta. Poslije uvodne rijeci uslijedice rasprava o Milosevicevom zdravstvenom stanju i eventualnom nametanju branioca optuzenom, koji se od pocetka procesa brani sam.

Miloseviceva odbrana trajace, po odluci suda, 150 radnih dana. Imajuci u vidu da sud, zbog narusenog zdravlja optuzenog, zasijeda tri dana sedmicno, to znaci da ce, bez nepredvidjenih okolnosti, dokazni postupak odbrane potrajati 50 nedjelja ili godinu dana.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register