Petersen danas u Beogradu o izborima na Kosovu

Objavljeno: 30.08.2004, 10:39h

Sef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen razgovarace danas u Beogradu sa zvanicnicima zajednice Srbije i Crne Gore i Republike Srbije o ucescu kosovskih Srba na parlamentarnim izborima na Kosovu 23. oktobra. Vlada Srbije je preporucila kosovskim Srbima da ne ucestvuju na izborima zbog manjka instucionalnih garancija bezbjednosti u pokrajini, koje, kako tvrde u Beogradu, nudi plan Vlade Srbije za Kosovo. Analiticar Dusan Janjic, kao jedno od rjesenja dileme da li izaci na izbore ili ne, navodi mogucnost otvaranja dijaloga u kome bi se otklonile sadasnje prepreke i poslije cega bi se organizovali dopunski izbori za Srbe, prenosi “Glas javnosti”.

Sef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen razgovarace danas u Beogradu sa zvanicnicima zajednice Srbije i Crne Gore i Republike Srbije o ucescu kosovskih Srba na parlamentarnim izborima na Kosovu 23. oktobra.

Vlada Srbije je preporucila kosovskim Srbima da ne ucestvuju na izborima zbog manjka instucionalnih garancija bezbjednosti u pokrajini, koje, kako tvrde u Beogradu, nudi plan Vlade Srbije za Kosovo. Analiticar Dusan Janjic, kao jedno od rjesenja dileme da li izaci na izbore ili ne, navodi mogucnost otvaranja dijaloga u kome bi se otklonile sadasnje prepreke i poslije cega bi se organizovali dopunski izbori za Srbe, prenosi “Glas javnosti”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register