Djukanovic ocekuje nastavak dijaloga Crne Gore i Srbije

Objavljeno: 30.08.2004, 19:52h

Crnogorski premijer Milo Djukanovic ocekuje da ce ubrzo biti nastavljen dijalog Srbije i Crne Gore o prevazilazenju blokade u procesu pridruzivanja EU, prenijeli su beogradski mediji, navodeci da je Djukanovic danas u Beogradu rekao da ti razgovori nijesu definisani kao razgovori o razdruzivanju, vec o odnosima clanica drzavne zajednice i o efikasnijem ostvarivanju njihovih evropskih ciljeva. Djukanovic je, navedeno je dalje, uvjeren da bi Crna Gora dalje odmakla na putu u evropske i evropatlantske integracije u protekle dvije i po godine. On je ocijenio i da je potrebno promijeniti i uciniti korisnijim drzavnu strukturu koja se pokazala kao nefunkcionalna. “Mislim da bi zbog toga trebalo sjesti i razmisliti da li je potrebno postojeci institucionalni okvir promijeniti, doraditi, uciniti nesto cime cemo deblokirati proces naseg evropskog napredovanja”, rekao je premijer Djukanovic.

Crnogorski premijer Milo Djukanovic ocekuje da ce ubrzo biti nastavljen dijalog Srbije i Crne Gore o prevazilazenju blokade u procesu pridruzivanja EU, prenijeli su beogradski mediji, navodeci da je Djukanovic danas u Beogradu rekao da ti razgovori nijesu definisani kao razgovori o razdruzivanju, vec o odnosima clanica drzavne zajednice i o efikasnijem ostvarivanju njihovih evropskih ciljeva.

Djukanovic je, navedeno je dalje, uvjeren da bi Crna Gora dalje odmakla na putu u evropske i evropatlantske integracije u protekle dvije i po godine. On je ocijenio i da je potrebno promijeniti i uciniti korisnijim drzavnu strukturu koja se pokazala kao nefunkcionalna. “Mislim da bi zbog toga trebalo sjesti i razmisliti da li je potrebno postojeci institucionalni okvir promijeniti, doraditi, uciniti nesto cime cemo deblokirati proces naseg evropskog napredovanja”, rekao je premijer Djukanovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register