Referendum za ujedinjenje Albanaca

Objavljeno: 29.08.2004, 14:46h

Lideri Fronta za nacionalno jedinstvo najavili su u Tirani pokretanje inicijative za referendum Albanaca o ujedinjenju, prenijeli su beogradski mediji, pozivajuci se na albanska glasila. Referendum bi bio raspisan za ujednijavanje svih teritorija na kojima zive Albanci na Balkanu. Hidajet Bekiri, koji je i generalni sekretar Fronta, najavio je da ce ova politicka organizacije, u cijem sastavu djeluje i Albanska nacionalna armija, pokusati da sakupi 50.000 potpisa koliko je “dovoljno za referendum o stvaranju jedinstvene teritorije na kojoj zive Albanaca”. Bekiri, Albanac iz Makedonije, bio je osudjen u Albaniji na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci zbog napada na drzavne i vojne institucije u Makedoniji, ali je pusten iz zatvora ne izdrzavsi tu kaznu i prije potvrde sudske odluke o skracenju kazne.

Lideri Fronta za nacionalno jedinstvo najavili su u Tirani pokretanje inicijative za referendum Albanaca o ujedinjenju, prenijeli su beogradski mediji, pozivajuci se na albanska glasila. Referendum bi bio raspisan za ujednijavanje svih teritorija na kojima zive Albanci na Balkanu. Hidajet Bekiri, koji je i generalni sekretar Fronta, najavio je da ce ova politicka organizacije, u cijem sastavu djeluje i Albanska nacionalna armija, pokusati da sakupi 50.000 potpisa koliko je “dovoljno za referendum o stvaranju jedinstvene teritorije na kojoj zive Albanaca”.

Bekiri, Albanac iz Makedonije, bio je osudjen u Albaniji na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci zbog napada na drzavne i vojne institucije u Makedoniji, ali je pusten iz zatvora ne izdrzavsi tu kaznu i prije potvrde sudske odluke o skracenju kazne.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register