Karter i Tacer planirali da Moskvi ukradu olimpijski plamen

Objavljeno: 29.08.2004, 21:57h

“Sandej telegraf” objavio je danas da je postojao tajni plan SAD “da Moskvi ukrade olimpijski plamen”. Prema pisanju lista, koje prenosi BBC, objelodanjeni su dokumenti americkog ministarstva inostranih poslova koji dokazuju da je administracija tadasnjeg predsjednika Dzimija Kartera, zajedno sa vladom britanskog premijera Margaret Tacer, zbog invazije Sovjetskog Saveza na Avganistan 1979. godine, namjeravala da osim bojkotovanja Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine, organizuje takmicenje istoga tipa u Obali Slonovace

“Sandej telegraf” objavio je danas da je postojao tajni plan SAD “da Moskvi ukrade olimpijski plamen”. Prema pisanju lista, koje prenosi BBC, objelodanjeni su dokumenti americkog ministarstva inostranih poslova koji dokazuju da je administracija tadasnjeg predsjednika Dzimija Kartera, zajedno sa vladom britanskog premijera Margaret Tacer, zbog invazije Sovjetskog Saveza na Avganistan 1979. godine, namjeravala da osim bojkotovanja Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine, organizuje takmicenje istoga tipa u Obali Slonovace.

Predsjednik Karter je, pise list, vjerovao da bi osim kaznjavanja SSSR-a, rijesio jos dva problema. Omogucio bi i zemljama pripadnicama Pokreta nesvrstanih da bojkotuju Igre u Moskvi takmicuci se u Obali Slonovace, dok bi sportistima sa Zapada, koji vecinom nijesu mislili da treba bojkotovati Olimpijske igre u Moskvi, pruzio mogucnost da se takmice na slicnom takmicenju, alternativnim Olimpijskim igrama.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register