Djurovic: Ocekujemo promjenu modela za prijem u STO

Objavljeno: 29.08.2004, 21:12h

Povodom izjave rukovodioca tima za pridruzivanje americke Agencije za medjunarodni razvoj Alena Sina da Crna Gora ne moze pristupiti STO-u samostalno, ministarka za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije Gordana Djurovic ocekuje da ce eksperti STO uvaziti argumentaciju crnogorske Vlade koja zagovara samostalan pristup toj organizacijei. “Mi ocekujemo da ce se stvarno pojaviti osnova za ekspertsku ocjenu da treba mijenjati model pristupanja. Ne postoji problem, postoji samo usporen proces u proceduri pristupanja, i mislim da je sazrelo vrijeme da se model mijenja”, kazala je Djurovic za crnogorski drzavni radio

Povodom izjave rukovodioca tima za pridruzivanje americke Agencije za medjunarodni razvoj Alena Sina da Crna Gora ne moze pristupiti STO-u samostalno, ministarka za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije Gordana Djurovic ocekuje da ce eksperti STO uvaziti argumentaciju crnogorske Vlade koja zagovara samostalan pristup toj organizacijei. “Mi ocekujemo da ce se stvarno pojaviti osnova za ekspertsku ocjenu da treba mijenjati model pristupanja. Ne postoji problem, postoji samo usporen proces u proceduri pristupanja, i mislim da je sazrelo vrijeme da se model mijenja”, kazala je Djurovic za crnogorski drzavni radio.

Djurovic je dodala kako ocekuje da ce STO oformiti radnu grupu za Srbiju i Crnu Goru, od koje ocekuje da, shodno pravilima organizacije, kao i razlikama u spoljnotrgovinskim rezimima, i razlicitim performansama ekonomija na putu pristupanja i da ce omoguciti da drzave clanice samostalano nastave proces prostianja STO.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register