Crkveni sukob izdignut na vrhove Sinjajevine

Objavljeno: 29.08.2004, 13:07h

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo sluzio je juce, na Gospodjin dan, liturgiju ispred crkve Ruzica na planini Sinjajevini, posto svjestenstvu i vjernicima te crkve ulazak u hram nijesu dozvolili svjestenici i vjernici Srpske pravoslavne crkve. Do sukoba izmedju dvije grupe nije doslo zahvaljujuci policiji, prenosi danasnja stampa. Crkvu Ruzicu izgradili su pripadnici plemena Bjelovlici, koji imaju katune na Sinjajevini. Navodno je na nekom skupu odluceno da se crkva preda na koriscenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ali je protivnicka strana blagovremeno bila obavijestena o jucerasnjem bogosluzenju, pa je preventivno provaljeno u crkvu i onemogucen ulazak mitropolitu Mihailu i vjernicima, medju kojima su, prema navodima stampe, bilio i potpredsjednik Skupstine Crne Gore Dragan Kujovic. potpredsjednik SO Danilovgrad Ljubomir Djurovic i predsjednik mojkovackog odbora Demokratske partije socijalista Branko Cosovic.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo sluzio je juce, na Gospodjin dan, liturgiju ispred crkve Ruzica na planini Sinjajevini, posto svjestenstvu i vjernicima te crkve ulazak u hram nijesu dozvolili svjestenici i vjernici Srpske pravoslavne crkve. Do sukoba izmedju dvije grupe nije doslo zahvaljujuci policiji, prenosi danasnja stampa.

Crkvu Ruzicu izgradili su pripadnici plemena Bjelovlici, koji imaju katune na Sinjajevini. Navodno je na nekom skupu odluceno da se crkva preda na koriscenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ali je protivnicka strana blagovremeno bila obavijestena o jucerasnjem bogosluzenju, pa je preventivno provaljeno u crkvu i onemogucen ulazak mitropolitu Mihailu i vjernicima, medju kojima su, prema navodima stampe, bilio i potpredsjednik Skupstine Crne Gore Dragan Kujovic. potpredsjednik SO Danilovgrad Ljubomir Djurovic i predsjednik mojkovackog odbora Demokratske partije socijalista Branko Cosovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register