Backovic: Za eventualne strajkove bice odgovorni direktori skola

Objavljeno: 29.08.2004, 22:32h

“Najava strajkova skola u Niksicu ima politicku pozadinu a njime se nastoji opstruirati rad obeazovnog sistema u Crnoj Gori”, rekao je ministar prosvjete i nauke Slobodan Backovic, povodom najave profesora srpskog jezika i knjizevnosti Gimnazije “Stojan Cerovic” u Niksicu da, u slucaju preimenovanja naziva predmeta maternji jezik, nece pocinjati skolsku godinu, bez obzira na posljedice. Kako prenosi crnogorski drzavni radio, Backovic je kazao da ce za eventualne strajkove biti odgovorni direktori koji ce biti smijenjeni ukoliko ne budu stitili rad skola

“Najava strajkova skola u Niksicu ima politicku pozadinu a njime se nastoji opstruirati rad obeazovnog sistema u Crnoj Gori”, rekao je ministar prosvjete i nauke Slobodan Backovic, povodom najave profesora srpskog jezika i knjizevnosti Gimnazije “Stojan Cerovic” u Niksicu da, u slucaju preimenovanja naziva predmeta maternji jezik, nece pocinjati skolsku godinu, bez obzira na posljedice. Kako prenosi crnogorski drzavni radio, Backovic je na otvaranju Ljetnje akademije za studente tehnickih fakulteta u Petrovcu, kazao da ce za eventualne strajkove biti odgovorni direktori koji ce biti smijenjeni ukoliko ne budu stitili rad skola.

“Naziv jezika u Crnoj Gori se nije mijenjao, tako da citavo vrijeme postoji dezinformacija, kojom se nastoji opstruirati rad obrazovnog sistema”, rekao je Backovic. On je kazao da maternji jezik kao predmet postoji od pocetka pedesetih godina i dodao da su posljednji rezultati popisa pokazali da osim srpskog i albanskog, postoje i crnogorski, bosanski i hrvatski jezik. “Uvazavajuci tu realnost koja je iskazana na popisu, mi smo napravili program i pored srpskog, dodali i ova tri jezika”, kazao je Backovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register