Osporena nadleznost crnogorskog parlamenta

Objavljeno: 30.07.2004, 14:49h

Ministarstvo pravde Srbije saopstilo je da Skupstina Crne Gore ne moze da odlucuje o preuzimanju nadleznosti vojnih sudova. Isto vazi i za odluku o preuzimanju nadleznosti vojnih tuzilastava, kao i o amnestiji vojnih obveznika. U saopstenju se navodi da su donosenje ta dva zakona u iskljucivoj nadleznosti Skupstine SiCG. Ocigledno je da ce zakoni koje je usvojila Skupstina Crne Gore vjerovatno biti prvi o kojima ce se izjasniti novoformirani Sud drzavne zajednice SiCG, navodi Ministarstvo pravde Srbije

Ministarstvo pravde Srbije saopstilo je da Skupstina Crne Gore ne moze da odlucuje o preuzimanju nadleznosti vojnih sudova. Isto vazi i za odluku o preuzimanju nadleznosti vojnih tuzilastava, kao i o amnestiji vojnih obveznika. U saopstenju se navodi da su donosenje ta dva zakona u iskljucivoj nadleznosti Skupstine SiCG.

Ministarstva pravde Srbije i Crne Gore dogovorili su na sastancima u aprilu i junu da se to pitanje hitno pokrene pred Savjetom ministara.

Uz saglasnost predsjednika SiCG Svetozara Marovica i premijera drzava clanica Mila Djukanovica i Vojislava Kostunice formirana je radna grupa za izradu predloga zakona iz domena funkcionisanja zajednice, navodi se u saopstenju.

Ocigledno je da ce zakoni koje je usvojila Skupstina Crne Gore vjerovatno biti prvi o kojima ce se izjasniti novoformirani Sud drzavne zajednice SiCG, navodi Ministarstvo pravde Srbije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register