Optuzen zbog trgovine ljudima

Objavljeno: 30.07.2004, 12:38h

Podgoricanin Ratko Adzovic optuzen je za trgovinu ljudima, silovanje i prisiljavanje na prinudni rad. Adzovic je Litvanku T.K. od 1999. do 9. maja 2004. prislino drzao u izbjeglickom naselju na periferiji Podgorice. Kako pisu podgoricke “Vijesti”, protiv Adzovica je najprije pokrenuta istraga zbog nasilja u porodici, ali je kasnije utvrdjeno da je rijec o trgovini ljudima. Na osnovu iskaza T.K. utvrdjeno je da je Adzovic kupio u Njemackoj, a zatim preko Italije doveo u Crnu Goru i drzao je u izbjeglickom naselju. Litvanska drzavljanka je pocetkom maja zatrazila pomoc od policije posto je Adzovic pretukao, a 10. maja je smjestena u skloniste za zrtve trgovine ljudima.

Podgoricanin Ratko Adzovic optuzen je za trgovinu ljudima, silovanje i prisiljavanje na prinudni rad. Adzovic je Litvanku T.K. od 1999. do 9. maja 2004. prislino drzao u izbjeglickom naselju na periferiji Podgorice. Kako pisu podgoricke “Vijesti”, protiv Adzovica je najprije pokrenuta istraga zbog nasilja u porodici, ali je kasnije utvrdjeno da je rijec o trgovini ljudima.

Na osnovu iskaza T.K. utvrdjeno je da je Adzovic kupio u Njemackoj, a zatim preko Italije doveo u Crnu Goru i drzao je u izbjeglickom naselju. Litvanska drzavljanka je pocetkom maja zatrazila pomoc od policije posto je Adzovic pretukao, a 10. maja je smjestena u skloniste za zrtve trgovine ljudima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register