Od danas bez oruzja na javnim mjestima

Objavljeno: 30.07.2004, 15:54h

Gradjani Crne Gore od danas na javnim mjestima ne smiju da nose oruzje, jer je stupio na snagu Zakon o oruzju. U slucaju nepostovanja zakona predvidjena je iskljucivo zatvorska kazna, a Zakon o oruzju ce se dosljedno i u potpunosti primenjivati, saopstio je MUP. MUP je podsjetio da je zakonom predvidjen rok od sest mjeseci u kojem su gradjani duzni da prijave oruzje, a za koje ce potom dobiti dozvolu za drzanje. Zakonom je predvidjen rok od godinu dana za vracanje oruzja koje gradjani ne mogu nositi i drzati. Ukoliko se oruzje vrati u tom roku, gradjani ce biti abolirani od odgovornosti, navodi crnogorski MUP.

Gradjani Crne Gore od danas na javnim mjestima ne smiju da nose oruzje, jer je stupio na snagu Zakon o oruzju. U slucaju nepostovanja zakona predvidjena je iskljucivo zatvorska kazna, a Zakon o oruzju ce se dosljedno i u potpunosti primenjivati, saopstio je MUP.

MUP je podsjetio da je zakonom predvidjen rok od sest mjeseci u kojem su gradjani duzni da prijave oruzje, a za koje ce potom dobiti dozvolu za drzanje. Zakonom je predvidjen rok od godinu dana za vracanje oruzja koje gradjani ne mogu nositi i drzati. Ukoliko se oruzje vrati u tom roku, gradjani ce biti abolirani od odgovornosti, navodi crnogorski MUP.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register