U Rastoderovom kabinetu visi SDP verzija drzavnog grba

Objavljeno: 29.07.2004, 10:29h

Potpredsjednik crnogorskog parlamenta Rifat Rastoder u svoj kabinet jos nije unio zvanicni grb Crne Gore, objasnjavajuci da “novi zakon o drzavnim simbolima treba da se sprovede u roku od 60 dana” i da ce u tom roku u njegovom kabinetu biti drzavni grb, objavile su danasnje “Vijesti”, navodeci da iznad Rastoderovog radnog stola visi verzija grba koju je predlagala Socijaldemokratska partija, ciji je Rastoder potpredsjednik

Potpredsjednik crnogorskog parlamenta Rifat Rastoder u svoj kabinet jos nije unio zvanicni grb Crne Gore, objasnjavajuci da “novi zakon o drzavnim simbolima treba da se sprovede u roku od 60 dana” i da ce u tom roku u njegovom kabinetu biti drzavni grb, objavile su danasnje “Vijesti”, navodeci da iznad Rastoderovog radnog stola visi verzija grba koju je predlagala Socijaldemokratska partija, ciji je Rastoder potpredsjednik. Na toj verziji iznad orlovskih glava nedostaju zlatna kruna sa krstom, zlatni skiptar sa krstom na vrhu i sar sa zlatnim okovom i krstom.

“Vijesti” pisu da Rastoder juce nije dopustio nijednom novinaru i fotoreporteru da udju u njegov kabinet, optuzujuci ih da se sluze “spijunskim metodama”.

Predsjednik crnogorskog parlamenta i predsjednik SDP Ranko Krivokapic izjavio je da “Rastoder u kancelariji drzi grb koji je predlagao SDP”, i da to “ne bi trebalo”. “I ja u svojoj kancelariji drzim americku zastavu, kao sto sam drzao i crnogorsku, dok jos nije bila ozvanicena. Etalon zvanicnog crnogorskog grba jos nije zavrsen i kada bude, on ce biti postavljen u svim kancelarijama Skupstine”, kazao je Krivokapic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register