Parlament usvojio vise zakona

Objavljeno: 29.07.2004, 14:38h

Crnogorski parlament usvojio je danas Zakon o ogranicenju upotrebe cigareta, koji predvidja zabranu pusenja u zatvorenim prostorijama i na javnim mjestima i reklamiranje duvanskih proizvoda. Ministar zdravlja Miodrag Pavlicic rekao je da su ovim zakonskim projektom predvidjene visoke novcane kazne za njegove prekrsioce. Vojno pravosudje ubuduce ce biti u nadleznosti Crne Gore, predvidjeno je Zakonom o preuzimanju vojnih sudova i tuzilaca, koji je danas jednoglasno usvojio crnogorski parlament. Predmeti vojnih sudova i tuzilaca bice preuzeti najkasnije za 60 dana, od stupanja na snagu Zakona. Poslanici su usvojili i Zakona o amnestiji, Zakon o igrama na srecu, Zakon o hipoteci i Zakon o pravosudnom ispitu.

Crnogorski parlament usvojio je danas Zakon o ogranicenju upotrebe cigareta, koji predvidja zabranu pusenja u zatvorenim prostorijama i na javnim mjestima i reklamiranje duvanskih proizvoda. Ministar zdravlja Miodrag Pavlicic rekao je da su ovim zakonskim projektom predvidjene visoke novcane kazne za njegove prekrsioce.

Vojno pravosudje ubuduce ce biti u nadleznosti Crne Gore, predvidjeno je Zakonom o preuzimanju vojnih sudova i tuzilaca, koji je danas jednoglasno usvojio crnogorski parlament. Predmeti vojnih sudova i tuzilaca bice preuzeti najkasnije za 60 dana, od stupanja na snagu Zakona.

Poslanici su usvojili i Zakona o amnestiji, Zakon o igrama na srecu, Zakon o hipoteci i Zakon o pravosudnom ispitu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register