Objavljen krvavi rat Evropi

Objavljeno: 29.07.2004, 11:31h

Teroristicka mreza Al kaida zaprijetila je danas Evropi “krvavim ratom” po isteku mirovne ponude, koju je 15. jula uputio Osama bin Laden, objavljeno na islamskom sajtu. “Necemo obustaviti napade sve dok se ne dozovete pameti. Nakon isteka ultimatuma koji vam je dao nas seik Osama bin Laden i zato sto se niste opametili objavljujemo rat vama i vasem narodu, koji vas je cutanjem podrzao”, navodi se u saopstenju, koje je potpisala grupa Brigade Abu Hafs Al-Masri-Al-Kaida, i objavila na sajtu www.islamic-minbar.com/forum

Teroristicka mreza Al kaida zaprijetila je danas Evropi “krvavim ratom” po isteku mirovne ponude, koju je 15. jula uputio Osama bin Laden, objavljeno na islamskom sajtu. “Necemo obustaviti napade sve dok se ne dozovete pameti. Nakon isteka ultimatuma koji vam je dao nas seik Osama bin Laden i zato sto se niste opametili objavljujemo rat vama i vasem narodu, koji vas je cutanjem podrzao”, navodi se u saopstenju, koje je potpisala grupa Brigade Abu Hafs Al-Masri-Al-Kaida, a koje je objavljeno na sajtu www.islamic-minbar.com/forum.

Ova grupa zaprijetila je 16. jula Italiji “krvlju slicno 11. semptembru 2001. godine u SAD”, ako Rim ne ukloni premijera Silvija Berluskonija.

Abu Hafs Al-Masri, sef vojnih operacija Al kaide ubijen je tokom americkih vojnih operacija u Avganistanu 2001. godine. Grupa, koja nosi njegovo ime, preuzela je odgovornost za napade 11. marta u Madridu, za napade novembra 2003. godine na dvije sinagoge u Instambulu, kao i za napad na generalni kvart UN u Bagdadu u avgustu prosle godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register