Blaskicu kazna sa 45 smanjena na devet godina

Objavljeno: 29.07.2004, 12:43h

Zalbeno vijece Haskog tribunala danas je izreklo konacnu presudu ratnom komandantu Hrvatskog vijeca odbrane generalu Tihomiru Blaskicu u trajanju od devet godina. Blaskicu je kazna smanjena zbog novih dokaza koji su otkriveni u tajnim arhivama hrvatske vlade. Blaskic se zalio na prvostepenu presudu, kojom je 2000. osudjen na 45 godina zatvora zbog zlocina nad Bosnjacima u centralnoj Bosni. Blaskic se u pritvoru nalazi vec osam godina i cetiri mjeseca, pa se ocekuje da ce njegovi branioci danas podnijeti zahtjev za njegovo pustanje na slobodu.

Zalbeno vijece Haskog tribunala danas je izreklo konacnu presudu ratnom komandantu Hrvatskog vijeca odbrane generalu Tihomiru Blaskicu u trajanju od devet godina. Blaskicu je kazna smanjena zbog novih dokaza koji su otkriveni u tajnim arhivama hrvatske vlade. Blaskic se zalio na prvostepenu presudu, kojom je 2000. osudjen na 45 godina zatvora zbog zlocina nad Bosnjacima u centralnoj Bosni.

Blaskic se u pritvoru nalazi vec osam godina i cetiri mjeseca, pa se ocekuje da ce njegovi branioci danas podnijeti zahtjev za njegovo pustanje na slobodu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register