Tihic: Nema povlacenja tuzbe

Objavljeno: 28.07.2004, 13:31h

Predsjedavajuci Predsjednistva BiH Sulejman Tihic izjavio je da nema povlacenja tuzbe BiH protiv SiCG, prenosi agencja Beta. “Jedino sto SiCG moze uciniti jeste da na Medjnarodnom sudu pravde prizna ucesce u agresiji i genocidu u BiH. To je jedina vrsta pogodbe koju prihvatamo. Poslije toga se mozda moze razgovarati o visini ratne odstete koju bi SiCG zbog pocinjenih steta trebalo da isplati BiH”, rekao je Tihic

Predsjedavajuci Predsjednistva BiH Sulejman Tihic izjavio je da nema povlacenja tuzbe BiH protiv SiCG, prenosi agencja Beta. Tihic je rekao da tuzba za agresiju i genocid pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu nece biti povucena jer o njoj postoji konsenzus probosanskih stranaka. “Niko nema pravo da se pogadja s 200.000 ubijenih, pocinjenom agresijom i genocidom”, izjavio je Tihic.

Tihic je rekao da je saglasan sa generalnim sekretarom NATO Jap de Hop Sheferom, koji je rekao da tuzbe Bosne i Hercegovine i Hrvatske protiv Srbije i Crne Gore nemaju nikakve veze s tuzbom koju je SRJ podnijela protiv clanica NATO. “Jedino sto SiCG moze uciniti jeste da na Medjnarodnom sudu pravde prizna ucesce u agresiji i genocidu u BiH. To je jedina vrsta pogodbe koju prihvatamo. Poslije toga se mozda moze razgovarati o visini ratne odstete koju bi SiCG zbog pocinjenih steta trebalo da isplati BiH. Mi ne zelimo da SiCG propadne placajuci ratnu odstetu BiH”, rekao je Tihic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register