Skupstina o zakonima sjutra

Objavljeno: 28.07.2004, 14:27h

Skupstina Crne Gore utvrdila je na danasnjem zasijedanju samo dnevni red, uz postavljanje poslanickih pitanja, nakon cega je sjednica prekinuta. Generalni sekretar Skupstine Milan Radovic rekao je agenciji Mina da ce sjednica biti nastavljena sjutra u 11 sati.

Danasnje zasijedanje je prekinuto jer je u 14 sati zakazan Glavni odbor Socijaldemokratske partije na kojem bi trebalo da bude definisan konacan stav te partije u pogledu Nacrta strategije privatizacije Kombinata aluminijuma

Skupstina Crne Gore utvrdila je na danasnjem zasijedanju samo dnevni red, uz postavljanje poslanickih pitanja, nakon cega ce sjednica biti prekinuta. Generalni sekretar Skupstine Milan Radovic rekao je agenciji Mina da ce sjednica biti nastavljena sjutra u 11 sati.

Danasnje zasijedanje je odgodjeno, jer je u 14 sati zakazan Glavni odbor Socijaldemokratske partije na kojem bi trebalo da bude definisan konacan stav te partije u pogledu Nacrta strategije privatizacije Kombinata aluminijuma.

Ranije danas Mandatno-imunitetska komisija Skupstine predlozila je vracanje mandata poslanicima Demokratske srpske stranke Dragici Perovic i Miladinu Joksimovicu.

Perovic i Joksimovic zatrazili su 7. jula od parlamenta da im vrati mandate, na osnovu nedavne odluke Ustavnog suda Crne Gore da mandati ne pripadaju politickim partijama nego poslanicima.

Skupstina je poslanicke mandate Perovic i Joksimovicu oduzela u februaru, posto su napustili Srpsku narodnu stranku i presli u DSS.

Skupstina je danas trebalo da raspravlja o novim zakonima o ogranicavanju upotrebe duvanskih proizvoda, pravosudnom ispitu, godisnjem izvjestaju Komisije za hartije od vrijednosti i stanju na trzistu hartija od vrijednosti u 2003. godini.

Bilo je nagovijesteno da bi poslanici mogli da se izjasne i o izboru novog crnogorskog sefa diplomatije, sto je zavisilo od toga da li ce predlog premijera Mila DJukanovica za imenovanje Miodraga Vlahovica na tu funkciju stici do pocetka zasjedanja.

Generalni sekretar parlamenta Milan Radovic ranije je saopstio da bi prethodno morala biti verifikovana ostavka ministra Dragise Burzana.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register