Dva mjeseca od ubistva Jovanovica, Djurovic cuti o ostavci

Objavljeno: 28.07.2004, 14:53h

Danas se navrsava dva mjeseca od ubistva direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, a javnost jos uvijek nema ni jednu zvanicnu informaciju o njegovim ubicama i motivima ubistva, iako je najavljeno da je rasvjetljavanje ovog ubistva prioritet.

Ministar policije Dragan Djurovic odbio je da za agenciju Beta ocijeni tok dosadasnje istrage i saopsti da li namjerava da podnese ostavku, koju je najavio kada je Jovanovic ubijen. Djurovic takodje nije zelio da odgovori na pitanje da li se u policiji vodi istraga protiv inspektora i policajaca, koji su osumnjiceni, kako je nezvanicno pisala stampa, da su bili u kontaktu sa osumnjicenima za Jovanovicevo ubistvo

Od ubistva direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica danas se navrsava dva mjeseca, a javnost jos uvijek nema ni jednu zvanicnu informaciju o njegovim ubicama i motivima ubistva, iako je najavljeno da je rasvjetljavanje Jovanovicevog ubistva prioritet.

Mistartsvo unutrasnjih poslova se u medjuvremenu uopste nije oglasilo, a samo se nezvanicno spekulise da su ubice Vuk Vulevic i Armin Osmanagic, koji su u bekstvu.

Ministar policije Dragan Djurovic odbio je da za agenciju Beta ocijeni tok dosadasnje istrage i saopsti da li namjerava da podnese ostavku, koju je najavio kada je Jovanovic ubijen.

“Ili ce se otkriti ubice Duska Jovanovica ili ja necu biti ministar,” rekao je tada Djurovic.

Djurovic takodje nije zelio da odgovori na pitanje Bete da li se u policiji vodi istraga protiv inspektora i policajaca, koji su osumnjiceni, kako je nezvanicno pisala stampa, da su bili u kontaktu sa osumnjicenima za Jovanovicevo ubistvo.

Krivicna prijava podignuta je jedino protiv karatiste Damira Mandica, koji se tereti da je pomagao u izvrsenju ubistva.

Istrazni sudija Radomir Ivanovic, koji vodi istragu o ubistvu, otisao je prije desetak dana na godisnji odmor.

MUP je, nakon ubistva, ponudio milion eura za informaciju o ubicama.

Stampa je nezvanicno objavila da su policija i tuzilastvo na pragu rjesenja slucaja, sto su Mandicevi branioci negirali tvrdeci da ne postoje dokazi za to.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register