Dodik pozvan na informativni razgovor

by | jul 28, 2004 | Novosti | 0 comments

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik saopstio je danas da je dobio poziv na informativni razgovor u banjalucku policiju zbog javnih izjava u kojima je optuzio direktora policije Republike Srpske Radomira Njegusa da je umijesan u kriminal, ali da se nece odazvati ovom pozivu.

Dodik je u izjavi novinarima rekao da je u pozivu navedeno da je njegovo saslusanje potrebno radi prikupljanja obavjestenja vezanih za Dodikov nastup u emisiji “Stav – Kontrastav” bijeljinske televizije, a gdje je lider SNSD-a iznio odredjena saznanja o kriminalnim aktivnostima direktora policije RS-a.

Dodik je podsjetio da je u vise navrata iznosio te podatke i naglasio da nece otici na zakazano saslusanje.

“Njegus ima fenomenalnu priliku da sazna o cemu se radi, ako podnese privatnu tuzbu protiv Milorada Dodika i ja cu mu objasniti saznanja vezano za kriminal, jer mislim da je ovo nedopustiva upotreba policije radi zastite bilo kojeg pojedinca”, rekao je lider SNSD-a i naglasio da je on poslanik Narodne skupstine i da ne moze na ovakav nacin da bude pozivan na saslusanje u policiju “svidjalo se to nekome ili ne”.

On je dodao i da se nece pozvati na imunitet koji ima kao narodni poslanik ali da nece otici na zakazano saslusanje. Upitan sta ce se desiti ako ga policija privede on je rekao “vidjet cemo ko je jaci, nece me privesti”.

0 Comments

Submit a Comment